Nieuwsbrief Wonen Volendam

Geachte woningzoekende,

Als u zich aanmeld via de website www.wonen-volendam.nl als geïnteresseerde voor de nieuwbouwlocatie 'de Lange Weeren’ in Volendam, krijgen wij goed inzicht in de woonwensen van toekomstige bewoners en kunnen wij die woningen bouwen waar vraag naar is.

Het aantal aanmeldingen heeft de verwachtingen overtroffen. Bijna 900 woningzoekenden hebben zich in korte tijd aangemeld. Dagelijks schrijven zich nieuwe geïnteresseerden in.
Graag informeren wij u over het voorlopige beeld dat door de aanmeldingen naar voren komt.

  • Er is duidelijk veel lokale vraag naar woningen voor de locatie ‘De Lange Weeren’. 70% komt uit Edam-Volendam.  83% komt uit de regio (regio Waterland (incl. Edam Volendam) en Purmerend).
  • Veel interesse vanuit starters. 42% van de woningzoekenden is jonger dan 25 jaar. De interesse vanuit de groep 65 plus is 5%.
  • 56% is thuiswonend en 31% beschikt al over een koopwoning en is als doorstromer te beschouwen.
  • 90% wil een koopwoning kopen. 9% is geïnteresseerd in een huurwoning.
  • De keuze voor een rijwoning scoort het hoogst (77%).  55% wil een twee onder een kap en 27% een vrijstaande woning. Appartementen zijn ook in trek (28%). In het formulier konden bij deze vraag meerdere keuzes aangevinkt worden.

Wij willen u nogmaals hartelijk danken voor uw interesse. Hoe meer geïnteresseerden zich aanmelden hoe beter wij tegemoet kunnen komen aan de wensen. U kunt ons helpen door mensen uit uw omgeving die ook interesse hebben te wijzen op de website www.wonen-volendam.nl. Door de inschrijving blijft u goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

De 1000ste inschrijver ontvangt van ons een cadeaubon van Bol.com van 100 euro!!

Grote behoefte aan woningen in Nederland
De vraag naar woningen is groot in Nederland. Vooral in de Metropoolregio Amsterdam, waar de gemeente Edam-Volendam onderdeel van uitmaakt, zal de komende jaren veel gebouwd moeten worden. Veel woningbouwlocaties hebben het lastig vanwege de discussie over Stikstof. Voor de locatie ‘De Lange Weeren’ pakt dit gelukkig gunstig uit.

Wij hebben ‘De Lange Weeren’ aangemeld bij de zogenaamde ‘Snelle 100’, een initiatief van onze brancheorganisatie NVB.

Verder voeren wij gesprekken met de gemeente met als doel om de locatie zo snel mogelijk in ontwikkeling te krijgen en er daardoor voor te zorgen dat u snel kunt wonen in ‘De Lange Weeren’
Wij houden u graag op de hoogte.

Met vriendelijke groeten
Scholtens Projecten, Wognum

Terug naar nieuwsoverzicht

Media